Augment de Mames

La cirurgia d’Augment de Mames, anomenada tècnicament “Mamoplàstia d’Augment” és una de les cirurgies estètiques més practicades a Espanya i al món. En el nostre país representa quasi el 50% de totes les cirurgies estètiques realitzades.

La cirurgia d’augment mamari ha evolucionat molt durant els últims anys: les diferents tècniques quirúrgiques i els diferents tipus d’implants ens permeten adequar la cirurgia de mama a les necessitats reals de cada pacient, aconseguint complir les expectatives i il•lusions depositades en la cirurgia.

A Clínica Opción Médica sempre utilitzem pròtesis de primera qualitat, el que ens permet oferir una garantia de per vida, ja que no es precisen canvis ni re-operacions.

Augment de Mames
Informació

Procediment

La primera visita en la cirurgia d’Augment de mames és el primer contacte amb el teu cirurgià. És un acte molt important que et permetrà conèixer-lo i poder depositar la teva confiança en ell.

Has de tenir absoluta confiança en el teu cirurgià i explicar-li quins són els teus desitjos en quant a la forma i mida que desitges pels teus pits. Pensa que ell estarà molt atent a les teves raons i dubtes per a poder escollir la tècnica més apropiada a les teves necessitats (desprès d’haver realitzat l’exploració física i l’estudi de la teva anatomia) i els implants més adequats per a que les teves expectatives de resultats es vegin àmpliament satisfetes.

En aquesta primera visita d’augment mamari, el cirurgià plàstic, a més de realitzar el teu historial i l’exploració clínica, t’explicarà amb deteniment quina és l’opció mèdica que més et convé i per què és la més adequada:

 • Tècnica quirúrgica a utilitzar
 • Tipus i emplaçament de col•locació de l’implant
 • Via de col•locació de les pròtesis.
 • Post-operatori i complicacions.
 • Resultats esperats.
 • Evolució i controls a curt, mitjà i llarg termini.

Preguntes Freqüents

Quan està indicada la cirurgia d’Augment de Mames?

 • Mames poc desenvolupades, amb escàs volum.
 • Pèrdua de massa glandular desprès d’embarassos o lactàncies.
 • Mames de diferents mides, alteracions de la forma.
 • Voler més talla de la que esposseeix.
 • Correcció de mames caigudes.

Quins són els objectius de la cirurgia d’augment de mames?

 • Satisfacció: Satisfer les necessites psíquiques i físiques de la pacient.
 • Naturalitat: Forma i aspecte totalment natural.

Com es determina el tipus de pròtesis?

L’elecció del tipus de pròtesis a utilitzar és un dels punts clau pel resultat final.

En l’exploració física haurem realitzat una sèrie de mesuraments relatius a l’estructura del tòrax, implantació i forma de les mames, elasticitat de la pell, etc.

Aquestes dades, junt a les necessitats i desitjos expressats per tu en la primera visita, ens permetran escollir entre pròtesis anatòmiques – més naturals- i rodones – més exuberants. Tant unes com altres posseeixen diferents projeccions, pel que podem fer diferents càlculs amb elles per a obtenir més talla amb la mateixa base (sobre tot amb tòrax estrets).

La textura de la superfície de l’implant podrà ser llisa o rugosa.  En l‘actualitat, en gairebé tots els casos utilitzem pròtesis rugoses.

En tots els casos, les pròtesis que utilitzem són de gel d’alta cohesivitat de silicona. Un material totalment experimentat i segur que romandrà així durant més de 50 anys.

Quines són les tècniques utilitzades en la intervenció d’Augment de mames?

Les pròtesis, fins fa pocs anys es col•locaven bàsicament en dos plànols: submuscular o subglandular.

En aquests últims anys, s’han realitzat dos variacions tècniques que en determinats casos aporten millors resultats; es tracta del plànol subfascial i del dual-planes.

 • Submuscular: Por sota del múscul pectoral. Indicades sobre tot en dones primes, amb poc volum de pit. El resultat és bo, els implants es poden introduir a través d’una lleu incisió en l’axil•la, mitjançant una mitja circumferència en el pol inferior de l’arèola mamaria o a través del solc submamari.
 • Subglandular: Per sota de la glàndula mamaria. La pròtesis es mou junt a la glàndula mamaria amb naturalitat, formant un sol conjunt. La mobilitat és molt natural. Si la pacient és molt prima, valorarem la col•locació de pròtesis anatòmiques.
 • Subfascial: Per sota de la fascia muscular (entre la fascia, que és la membrana que recobreix el múscul, i el propi múscul).
 • Dual plane: La meitat superior de la pròtesis sota el múscul pectoral i la meitat inferior sota la glàndula mamaria. Té les avantatges d’una col•locació submuscular, amb la naturalitat pròpia de la col•locació  subglandular.

L’elecció de la tècnica, com hem comentat abans, està íntimament lligada a la seva anatomia, el resultat que desitges i a la nostre experiència quirúrgica.

Per on s’introdueix la pròtesis?

Les vies d’entrada de les pròtesis dependran del tipus d’implant escollit i les seves preferències.

En general, els implants anatòmics es col.loquen per via submamaria (solc inferior de la mama) o per via areolar (semicercle inferior de l’arèola que és el cercle o fosc que envolta el mugró). En ambdós casos, la cicatriu resultant és molt petita i queda ben dissimulada a les poques setmanes. No es poden col•locar per l’axil•la.

Els implants rodons es poden col.locar per qualsevol de les vies habituals: Arèola, axil•la o submamaria.

Quant dura la intervenció?

La intervenció es realitza normalment en règim ambulatori, o amb 24 hores d’ingrés. La cirurgia dura només 45 minuts.

Sentiré quelcom durant la cirurgia?

La valoració pre anestèsica és fonamental. Serveix per apreparar-te adequadament perl’acte quirúrgic; amb el temps necessari per a poder normalitzar qualsevol paràmetre alterat i evitar qualsevol imprevist. El nivell actual de l’anestesia és de màxima seguretat.

L’anestesista estarà  al teu costat durant i desprès de la cirurgia per a que tot vagi bé. Estaràs dormida somiant amb el resultat. No sentiràs dolor i et despertaràs sense sensació de nàusea ni dolor. A les poques hores d’haver realitzat la intervenció estaràs en condicions d’anar al teu domicili.

Com és la Recuperació?

Desprès d’haver-te operat notaràs els tres o quatre primers dies la sensació de tenir quelcom que no és teu,són les pròtesis. No et preocupis, passats set o deu dies ja no les sentiràs, t’hauràs adaptat a elles, formaran part de tu.

A més, notaràs una sensació que definiu como agulletes o lleu dolor a nivell del múscul pectoral; major si les pròtesis estan col•locades en posició submuscular. Aquesta sensació anirà de més a menys i durarà, aproximadament, una setmana. Per això hauràs d’evitar els esforços físics, sobre tots els primers 5-10 dies.

Si la via d’entrada ha sigut a través de l’areola podràs notar parcialment una falta de sensibilitat que en ocasions pot durar entre tres i sis mesos, però que en casi tots els casos es recupera.

Per a minimitzar totes aquestes molèsties, els primers dies et receptarem antiinflamatoris, analgèsics i antibiòtics; per a que estiguis totalment preparada.

A nivell laboral, la reincorporació dependrà, com sempre, del teu estat d’ànim, del teu llindar de dolor... Habitualment i depenent que el teu treball sigui físic o no, necessitaràs entre 4 i 6 dies quan la col•locació de la pròtesis sigui subglandular i entre 7 i 15 dies quan sigui submuscular.

Es veuran les cicatrius?

Las incisions són molt petites, de només uns centímetres.

Quan la via areolar, la cicatriu es situa en el límit entre l’arèola i la pell que l’envolta, just quan canvia de color. Al començament, es veu com una petita línia vermella; a partir dels 3-4 mesos s’anirà blanquejant poc a poc fins fer-se quasi imperceptible. 

Fins que això no passi, hauràs d’evitar exposar aquesta zona directament al sol. Si vas a la platja hauràs d’utilitzar un foto protector de pantalla total  i a més utilitzar la part alta del bikini. No et preocupis, quan la cicatriu sigui blanca, ja tindràs temps de lluir el resultat.

Si la incisió es realitza en l’axil.la i el solc submamari, la cicatriu també queda molt dissimulada i amagada en la pròpia axil•la o solc.

Nosaltres preferim la via areolar, per la seva qualitat i la seva intimitat.

Quan veuré els resultats?

S’aprecien immediatament desprès de la cirurgia. No obstant, el pit estarà una mica inflat el primer mes, de l’ordre de mitja o una talla més. A partir del tercer mes és quan la inflamació haurà desaparegut i tindràs la teva talla definitiva.

Podré donar el pit si tinc fills?

Per suposat.

La cirurgia d’Augment de Mames respecta totalment els conductes galactòfors, amb el que la quantitat i qualitat de la llet materna no es veurà alterada.

Quines cures hauré de tenir amb els meus nous pits?

Cap en especial. Hauràs de realitzar-te les teves mamografies habituals de control segons la teva edat. Pensa que les pròtesis no incrementen el risc de patir qualsevol malaltia mamaria, incloent el càncer.  Només proporcionen forma i volum als teus pits.

Podràs realitzar qualsevol activitat física o esportiva, pujar en avió... El mateix que feies abans.

Existeixen riscos en una cirurgia d’Augment de Mames?

L’Augment de Mames és una opciómèdica segura. Els riscos són molt escassos, el teu cirurgià t’informarà. Como hem comentat, la visita pre anestèsica i la del cirurgià són vitals per la teva seguretat.

Las complicacions més habituals són petits hematomes, seromes, infeccions locals, desplaçament de les pròtesis i contractura capsular. En cas de produir-se, es solucionen ràpidament.

Quants controls posteriors faré desprès de la cirurgia d’Augment de Mames?

Una cop donada d’alta, aniràs a la consulta a les 48 hores per canviar l’embenatge  i realitzar la cura.

A partir del 5º-7º dia, t’ensenyarem com hauràs de fer-te massatges per evitar el risc d’encapsulament i donar-les un aspecte i una mobilitat natural.

T’ anirem controlant de manera assídua el primer any, fins donar-te l’alta quirúrgica a l’any de la intervenció. Desprès et recomanarem controls cada 2 o 5 anys, depenent la teva edat.

0
0
0
s2sdefault