Dermolipectomía Abdominal o Abdominoplàstia

La Dermolipectomía Abdominal és una tècnica de Cirurgia Plàstica i Estètica que ens permet, en determinats casos, eliminar l’excés de pell i greix abdominal, a la vegada que corregir la flaccidesa del múscul abdominal.

Mitjançant  l’Abdominoplàstia aconseguirem un abdomen més pla, ferm i una cintura més estreta. Aquest procediment pot reduir dràsticament l’aspecte bombat de l’abdomen i disminueix notablement la cintura en 2 o 3 talles.

Dermolipectomía Abdominal
Informació

Procediment

La primera visita d’Abdominoplàstia és el primer contacte amb el teu cirurgià. És un acte molt important que et permetrà conèixer-lo i poder dipositar la teva confiança en ell.  En l’exploració clínica, examinarà l’estat d’acomodació de la pell, la quantitat de greix acumular, l’estat dels músculs de l’abdomen, l’existència d’hèrnies...

En funció d’aquests paràmetres, t’aconsellarà  la idoneïtat de l’Abdominoplàstia i les seves expectatives de resultat.

Preguntes Freqüents

Quan està indicada la cirurgia l’Abdominoplàstia?

Està indicada, tant en homes com en les dones, en els següents casos:

  • Augments i disminucions repetides de pes.
  • Embarassos.
  • Abdomen prominent o caigut.

Els resultats de la Dermolipectomia són bons en pacients amb sobrepès, preocupats pel seu abdomen, que no millorin amb dieta i exercici.  
La Dermolipectomia també és útil en dones que han tingut varis embarassos, tenen l’abdomen amb excés de pell, estries i han perdut to muscular.

Tècniques utilitzades en la Dermolipectomia

L’Abdominoplàstia o Dermolipectomia és un procediment  quirúrgic major.

Depenent de que la localització del greix abdominal abasti tot l’abdomen o només la part inferior del mateix, realitzarem una Abdominoplàstia complerta o Mini-abdominoplàstia.

En el primer cas, la línia d’incisió, en forma de mitja lluna, abasta tota la regió supra-púbica (per sobre del pel púbic), de cresta ilíaca a cresta ilíaca (de maluc a maluc), a més d’una incisió que envolta el melic per a poder re posicionar-lo.

En el segon cas, la incisió serà només supra-púbica. En ambdós casos, quedarà oculta pel slip o bikini.

En cas d’una abdominoplàstia complerta, pot ser necessari realitzar una liposucció de la zona dels flancs per a millorar el resultat final.

La tècnica quirúrgica de l’Abdominoplàstia consisteix en separar la pell i el teixit gras subcutani de la paret abdominal, fins la base de les costelles., eliminant l’excés de pell i greix.  Quan existeixi debilitat muscular, s’haurà d’actuar sobre els músculs verticals de l’abdomen per reforçar-los. El melic es situa a la seva posició original.

Prèviament s’haurà realitzat, en cas de ser necessària, la liposucció de flancs i abdomen superior.

Després es sutura, es col•loca un drenatge i es realitza un embenatge compressiu.

Quant dura la intervenció d’Abdominoplàstia?

Una Dermolipectomia completa sol durar entre 2 i 3 hores. En cas de mini-dermolipectomia, la duració pot estar compresa entre 1 i 2 hores.

Desprès de la cirurgia romandràs 1 o 2 dies a la clínica. Caminaràs l’abans possible.

Sentiré quelcom durant la cirurgia?

La valoració pre anestèsica és fonamental. Serveix per a preparar-te adequadament per l’acte quirúrgic; amb el temps necessari per a poder normalitzar qualsevol paràmetre alterat i evitar qualsevol complicació no prevista. El nivell actual de l’anestesia és de màxima seguretat.

Habitualment, es realitza una anestesia general. En casos de mini-dermolipectomia, es pot realitzar una sedació acompanyada d’una anestesia epidural.

Què passa desprès de l’Abdominoplàstia?

Els primers dies l’abdomen estarà inflamar, pots notar alguna molèstia o lleuger dolor. Per evitar-lo, et receptarem antiinflamatoris, analgèsics i antibiòtics.

Desprès de la intervenció d’Abdominoplàstia, et col.locarem una faixa abdominal que portaràs tot el mes i ajudarà a reduir la inflamació de l’abdomen i evitar complicacions (seromes).

Las cicatrius que envolten el melic i les de l’abdomen inferior aniran millorant amb el pas del temps.  En ocasions, a partir dels sis mesos, és precís realitzar una revisió de les cicatrius amb anestesia local.

La sensibilitat de l’abdomen pot alterar-se, en ocasions de manera permanent (menor sensibilitat).

Com a possibles, encara que rares complicacions, cal mencionar la pèrdua de vitalitat (necrosis) de la pell situada per sobre del pubis i pot requerir un tractament postoperatori més prolongat.  Igualment,poden aparèixer seromes i/o hematomes que requereixin evacuació (drenar-los).

Quan veuré els resultats de la Dermolipectomia?

Els resultats de la dermolipectomia, ja sigui complerta o mini, són molt satisfactoris. S’elimina l’excedent de pell i greix de l’abdomen, a la vegada que es reforça la paret abdominal. El resultat és definitiu i favorable, un abdomen ferm i aplanat, amb una cintura més estreta i afinada.

Les cicatrius, a partir del 5º-6º mes aniran millorant mes a mes.  Fins els 9-12 mesos no s’aplanaran. Desprès es toleraran molt bé i gairebé no seran visibles.

Existeixen riscos en  l’Abdominoplàstia??

L’Abdominoplàstia és una opció mèdica segura, sempre que sigui realitzada per un cirurgià plàstic qualificat. Els riscos són molt escassos, el teu cirurgià t’informarà. Com hem comentat, la visita pre anestèsica i la del cirurgià són vitals per la teva seguretat.

Les complicacions d’aquesta cirurgia són: hematomes, seromes, necrosis...

Controls posteriors a l’Abdominoplàstia

Una vegada donada l’alta a la clínica, aniràs a la consulta a les 48-72 hores per destapar-te l’embenatge i realitzar la cura. Portaràs la faixa durant tot el mes següent; dia i nit.

A partir dels 6-9 mesos, revisarem les cicatrius per si es tingues que actuar sobre elles.

Quan tot s’hagi normalitzat, al cab d’un any et donarem l’alta quirúrgica.

0
0
0
s2sdefault