Mastopèxia: Elevació de Mames

Amb el pas del temps i degut a processos d’aprimament, o per causa d’embarassos o lactàncies prolongades, les mames poden perdre volum, descendir, o ambdues coses a la vegada.

En alguns casos, la pell es torna poc elàstica i apareixen estries blanquinoses.

No obstant això, la cirurgia plàstica i estètica permet solucionar aquest problema i tornar al pit l’estètica perduda, elevant-lo per col•locar-lo allà on estava abans, a la vegada que, si és necessari, augmentant el seu volum mitjançant l’ús d’un implant mamari.

Aquesta tècnica quirúrgica s’anomena Mastopèxia.

Elevació de Mames
Informació

Procediment

La primera visita en una Mastopèxia és el primer contacte amb el teu cirurgià. És un acte molt important que et permetrà conèixer-te i poder dipositar la teva confiança en ell.

Has de tenir absoluta confiança i explicar-li quins són els teus desitjos, en quant la forma i la mida que vols pels teus pits. Pensa que el teu cirurgià estarà molt atent a les teves explicacions, per a poder entendre’t i complaure les teves expectatives.

Preguntes Freqüents

Quan està indicada la cirurgia d’Elevació de mames o Mastopèxia?

  • Mames caigudes, buides, despenjades.
  • Pèrdua de massa glandular i descens mamari, post embaràs o lactància.

Quin és l’objectiu final de la cirurgia d’elevació de mames o Mastopèxia?

  • Satisfacció: Satisfer les teves necessitats psíquiques i físiques.
  • Naturalitat: Recuperar el volum i la ubicació de les mames que tenies abans. Igualar-les i recuperar la seva forma i estètica natural. En ocasions, podem augmentar la talla.
  • Duració: Mantenir el resultat a llarg termini.

Quines són les tècniques utilitzades a la Mastopèxia?

En principi, la cirurgia d’Elevació de pit es en eliminar la pell sobrant, elevar la implantació dels pits i, en determinats casos, col•locar una pròtesis mamaria per a recuperar el volum perdut, o simplement incrementar la talla.

La tècnicaidònia per a  l’elevació de les mames dependrà sempre del grau de descens del teu pit (ptosis) i de l’estat de la pell.

Situacions de descens moderat es poden solucionar fàcilment mitjançant la col•locació d’una pròtesis de gel cohesiu de silicona.

Graus de descens més avançats requereixen l’ús d’una tècnica denominada de "Benelli", que possibilitarà la recol•locació de la mama, mitjançant només una lleu incisió al voltant de l’arèola.  En aquest cas, la cicatriu resultant quedarà molt dissimulada pels diferents tons de coloració de la pell (bord de l’arèola).

En casos més avançats serà necessària la realització d’una incisió"vertical", és a dir, al voltant de l’arèola i en la línia de la mama, des de l’arèola cap el solc, arribant fins a ell o sense arribar-hi; segons el grau de descens. En aquests casos, la col•locació d’una pròtesis pot significar una cicatriu més petita.

Finalment, en casos molt avançats la incisió haurà de ser"en forma de T invertida", és a dircom l’anterior però prolongada uns centímetres en el solc mamari.

En tots els casos, les cicatrius hauran d’avaluar-se a llarg termini, més o menys un any. Al començament seran vermelles  i seran més gruixudes, amb el pas del temps s’aniran afinant, perdran consistència i es blanquejaran.

El resultat final de la Mastopèxia serà bo. Recuperaràs la forma, la col•locació i el volum perduts i guanyaràs autoestima.

Quant dura la intervenció de Mastopèxia?

La intervenció de Mastopèxia dura entre 90 i 120 minuts, segons la tècnica que utilitzem. Quasi la meitat del temps quirúrgic es dedica a la realització de la sutura. Els punts es col•loquen per sota de la pell, amb fils molt fins; per a que la qualitat de les cicatrius resultats sigui molt bona.

Sentiré quelcom durant la cirurgia de Mastopèxia?

La valoració pre anestèsica és fonamental. Serveix per a preparar-te per l’acte quirúrgic; amb el temps necessari per a poder normalitzar qualsevol paràmetre alterat i evitar qualsevol imprevist. El nivell actual de l’anestesia és de màxima seguretat.

L’anestesista estarà al teu costat durant i desprès de la cirurgia per que tot vagi bé. Estaràs dormida somiant amb el resultat. No sentiràs dolor i et despertaràs sense sensació de nàusea ni dolor. A les poques hores d’haver realitzat la intervenció estaràs en condicions d’anar al teu domicili..

Com és la Recuperació desprès d’una Mastopèxia?

No sentiràs dolor. Si hem completat la intervenció d’Elevació amb la col•locació de pròtesis mamaries, notaràs els tres o quatre primers dies la sensació de tenir quelcom  que no es teu, són les pròtesis. No et preocupis, en set o deu dies ja no les sentiràs, formaran part de tu.

A més, tindràs una lleugera molèstia a nivell pectoral, que anirà a menys i durarà aproximadament un mes. Per això hauràs d’evitar els esforços físics sobre tot els primers7-10 dies.

La sensibilitat de l’arèola i el mugró estarà alterada durant 6-8 mesos, però en casi tots els casos la recuperaràs.

Per a minimitzar totes aquestes molèsties, els primers dies et donarem antiinflamatoris, analgèsics i antibiòtics; per a que estiguis totalment preparada.

A nivell laboral, la re incorporació dependrà, com sempre, del teu estat d’ànim, del teu llindar de dolor... Habitualment i depenent del que el teu treball sigui físic o no, requerirà entre 7 i 15 dies.

Es veuran les cicatrius desprès d’una Mastopèxia?

Com ja hem comentat abans, el període de cicatrització dura més o menys un any.Fins llavors, has de seguir rigorosament les nostres indicacions per a poder obtenir unes cicatrius de la més alta qualitat. En ocasions, precisarem una lleugera correcció a partir dels sis mesos.

Si ets fumadora, és molt important deixar de fumar o reduir dràsticament el consum de tabac al menys 10-15 dies abans de la data de la cirurgia.

El tabac competeix amb l’oxigen dels teixits, el postoperatori podria ser tòrpid i el procés de cicatrització veure’s afectat amb resultats inestètics que requeririen correccions posteriors.

Quan veure els resultats de la Mastopèxia?

S’aprecien immediatament desprès de la cirurgia. No obstant, el pit estarà una mica inflat el primer mes, de l’ordre de mitja o una talla més. Passats sis-vuit mesos els resultats ja seran estables.

Podré donar el pit si tinc fills?

La cirurgia d’elevació de mames respecta els conductesgalactòfors, amb el que ña quantitat i qualitat de la llet materna no es veurà alterada.

Quines cures hauré de tenir amb els meus nous pits?

Si la pell que tens és poc elàstica, et recomanem l’ús habitual de sostén, per a que no sofreixi amb el pes dels pits.

Hauràs de realitzar-te les teves mamografies habituals de control segons la teva edat. Pensa que les pròtesis no incrementen el risc de patir qualsevol malaltia mamaria, incloent el càncer. Només proporcionen forma i volum als teus pits.

Podràs realitzar qualsevol activitat física o esportiva, pujar en avió... El mateix que feies abans.

Existeixen riscos en la Mastopèxia?

La Mastopèxia o Elevació de mames, és una opció mèdica segura.

Els riscos són molt escassos, el teu cirurgià t’informarà. Como hem comentat, la visita pre anestèsica i la del cirurgià són vitals per la teva seguretat.

Las complicacions més habituals són petits hematomes, seromes, infeccions locals, desplaçament de les pròtesis i contractura capsular. En cas de produir-se, es solucionen ràpidament. Si la qualitat cicatriu no és tan bona com l’esperada, es podrà corregir als 6-12 mesos desprès de la intervenció.

Quants controls faré desprès de la Mastopèxia?

Una cop donada d’alta, aniràs a la consulta a les 48 hores per canviar l’embenatge  i realitzar la cura.

T’ anirem controlant de manera assídua el primer any, fins donar-te l’alta quirúrgica a l’any de la intervenció. Desprès et recomanarem controls cada 2 o 5 anys, depenent la teva edat.

0
0
0
s2sdefault