Liposucció

La Liposucció és un mètode de remodelació corporal que es basa en l’eliminació de greix corporal localitzat. Gràcies als últims avenços en Cirurgia Plàstica i Reparadora, avui existeixen diferents tècniques que permeten oferir una solució a cada necessitat.

Liposucció assistida per Làser: la seva principal característica és que a més de treure el greix localitzat en un punt determinar, també retensifica la pell i ajuda a millorar la cel•lulitis.

Liposucció Ultrasònica: és l’últim avenç en la aspiració de greix. Mitjançant aquesta tècnica que emulsiona el greix i el liqua, es poden aspirar volums importants de greix i està indicada per aspirar el greix en zones difícils on està més endurit, com per exemple de l’estómac o l’esquena.

Liposucció Aspirativa: consisteix en la succió dels cúmuls de greix localitzat mitjançant micro cànules de punta roma que s’introdueixen a través de petites incisions realitzades aprofitant els plecs naturals de la pell; per a que les cicatrius quedin pràcticament imperceptibles.

Si et cuides normalment, els efectes de la Liposucció són permanent ja que el greix extret no es torna a reproduir.

Liposucció
Informació

Procediment

La primera visita de Liposucció és el primer contacte amb el teu cirurgià. És un acte molt important que et permetrà conèixer-li i poder dipositar la teva confiança en ell. En l'exploració clínica, estudiarà les zones que et preocupen, veurà l'estat d'acomodació de la pell i la quantitat de greix acumulat, per poder preveure el resultat final.

En funció d'aquests paràmetres, t'aconsellarà la idoneïtat del mètode, quin o quins són les zones a tractar i les seves expectatives de resultat. Podrà aconsellar-te una dieta prèvia o que acompanyi a la cirurgia.

Preguntes Freqüents

Quan està indicada la cirurgia de Liposucció?

  • Cúmuls grassos localitzats (braços, abdomen, natges, flancs, cartutxeres, genolls, mames, galtes i coll).
  • Pell retràctil, ferma i elàstica.
  • Pes normal o sobrepès. Mai en casos d’obesitat.

Quines són les tècniques utilitzades de Liposucció?

Existeixen tres tècniques principals: tècnicaaspirativa, lipolàser i ultrasònica.

La tècnica aspirativa és l’eix central de la cirurgia.Mitjançant una cànula de punta roma introduïda en el teixit gras s’aspira, mitjançant el buit, el greix localitzat. Aquest greix eliminat no tornarà a reproduir-se. No obstant això, encara quedaran cèl•lules adiposes a la zona tractada, capaces d’augmentar el seu volum i deformar la zona.  Per aquesta raó, és important que comprenguis les expectatives de la cirurgia i les cures posteriors que has de realitzar; sobre tot amb el manteniment del pes.

L’anomenem Lipoescultura quan la modelació afecta a varies zones amb poc volum cada una d’elles. La quantitat habitual de greix extret per la tècnica aspirativa en règim ambulatori és inferior als 5 litres; depenent sempre del contingut hemàtic acompanyant.

Quantitats majors poden requerir transfusions de sang i, inclús, hospitalització i no són aconsellables.

Per la introducció de la cànula es realitzen petites incisions de només uns milímetres, aprofitant en el possible els plecs naturals de la pell (plec inguinal, solc gluti, melic...), que una vegada cicatritzades pràcticament no són visibles.

Quant dura la intervenció de Liposucció?

La intervenció de Liposucció dura entre 30 i 120 minuts, segons la tècnica utilitzada i l’extensió de la zona tractada.  
La liposucció es realitza en quiròfan, en clínica de nivell 1, per a poder oferir-te la màxima seguretat.  
Desprès de la liposucció, podràs tornar al teu domicili a les poques hores (2-3 hores). 

Sentiré quelcom durant la cirurgia de Liposucció?

La valoració pre anestèsica és fonamental. Serveix per a preparar-te adequadament per l’acte quirúrgic; amb el temps necessari per a poder normalitzar qualsevol paràmetre alterat i evitar qualsevol complicació no prevista. El nivell actual de l’anestesia és de màxima seguretat.

Habitualment es realitza una lleugera sedació o una anestesia epidural. L’anestesista estarà al teu costat durant i desprès de la cirurgia per a que tot vagi bé.

Desprès de la liposucció

Realitzarem un embenatge compressiu en la zona operada per a controlar l’edema, el sagnat i per ajudar a que la pell s’adapti al seu nou entorn.

Durant les primeres 24 hores, és possible que per les zones d’incisió segregues un líquid vermellós. És normal i bo pel resultat, ja que disminueix l’extensió i la intensitat dels hematomes, si els hi ha.

Et recomanarem caminar l’abans possible. Al començament, tindràs sensació de  pesadesa i coïssor en les àrees liposuccionades.

La sensibilitat cutànea d’aquestes zones poden alterar-se, però als pocs mesos la recuperaràs totalment.

Et receptarem antiinflamatoris, analgèsics i antibiòtics els primers dies per a minimitzar totes les molèsties.

Podràs realitzar una activitat normal desprès de les primeres 24-48 hores.

L’activitat física intensa (esport) haurà d’esperar a les 2-4 setmanes.

La faixa compressiva la portaràs durant el primer mes.

Quant veuré els resultats en una Liposucció?

S’aprecien immediatament desprès de la cirurgia. No obstant això, seran més manifestos quan cedeixi l’edema (inflamació) de la zona tractada, cosa que passarà a partir del 2º o 3er mes.

Els resultats són permanents si mantenim el pes. Si engreixem, ho farem d’una manera més homogènia, és a dir, engreixarem més en altres zones i menys en les operades.

És la tècnica quirúrgica per excel•lència pel remodelat corporal. Els seus resultats són altament satisfactoris per a tu.

Existeixen riscos en una Liposucció?

La Liposucció és una opció mèdica segura, sempre que sigui realitzada per un cirurgià plàstic qualificat. Les complicacions d’aquesta cirurgia són excepcionalment rares i escasses.

Quins controls faré desprès de la Liposucció?

Una vegada tinguis l’alta, aniràs a la consulta a les 48-72 hores per canviar-te l’embenatge i realitzar la cura.

Et visitarem amb assiduïtat els primers tres mesos, segons la teva evolució personal. Als sis mesos et donarem l’alta quirúrgica.

0
0
0
s2sdefault