Reducció de Mames

La Reducció de mames o Mamoplàstia de reducció é un acte de Cirurgia Plàstica i Estètica que permet remodelar uns pits grans i caiguts, així com disminuir el seu pes i mida.

A més de la milloraestètica, la Meloplàstia de reduccióactua sobre la salut de la columna vertebral i els músculs del tòrax, descarregant el pes que han de suportar. També millora la dermatitis humida que afecta al sol mamari.

Reducció de Mames
Informació

Procediment

La primera visita de Reducció de mames és el primer contacte amb el teu cirurgià. És un acte molt important que et permetrà conèixer-lo i poder depositar la teva confiança en ell.

És un acte íntim, no has de tenir pudor en explicar quins són els teus desitjos en quant a la forma i mida final que desitges pels teus pits.
El teu cirurgià estarà molt atent a les teves explicacions per a poder entendre’t, proposar-te les tècniques més adequades per aconseguir els teus objectius i explicar-te les limitacions de cada una.

En l’exploració clínica avaluarem la forma, la mida dels teus pits i l’estat de la pell.

Preguntes Freqüents

Quan està indicada la cirurgia de Reducció de mames?

  • Gegantomàsties (Mames exagerades).
  • Volums mamaris grans que produeixen molèsties físiques.
  • Motius estètics.

Quin és l’objectiu final de la cirurgia de Reducció de Mames?

  • Disminuir: La massa i el greix glandular i l’excés de pell de manera definitiva.
  • Millorar: El dolor d’esquena i espatlles que sol acompanyar.
  • Harmonitzar: L’estètica  mamaria, millorar la forma, implantació i volum, mida i col•locació de l’arèola...

Quines són les tècniques utilitzades en la intervenció de Reducció de mames?

Dependrà de la quantitat de volum mamari a eliminar, la qualitat i estat de la pell, la posició i mida del complex arèola-mugró.

En principi, es tracta d’eliminar teixit glandular, greix i la pell sobrant. A més, podem corregir la posició i la mida de l’arèola que acostuma a ser molt gran. En cada mama, el pes eliminat habitualment es d’entre els 0,6 a 1,5Kg.

La incisió dependrà del grau de reducció i de l’estat de la pell. Serà des de la cicatriu que envolta l’arèola junt amb un altre vertical (Tècnica de Lejour), fins una que envolta l’arèola amb un altre en forma de "T invertida" que arriba a l’eix vertical de la mama(de l’arèola al solc) i el solc mamari en la seva totalitat.

En la majoria de les ocasions, l’arèola conserva la seva inervació i vascularització, conservant la seva sensibilitat. En grans reduccions (Gegantomàsties) en les quals no es possible conservar aquests pedicles, el risc de necrosis es major.

En tots els casos les cicatrius hauran d’avaluar-se a llarg termini, més o menys un any.  los Al començament seran vermelles i més gruixudes, amb el pas del temps s’aniràn afinant, perdran consistència i es blanquejaran. El resultat final serà bo i satisfactori.

Quant dura la intervenció de Reducció de mames?

La intervenció dura entre 120 i 180 minuts, segons la tècnica que utilitzem. Quasi la meitat del temps quirúrgic es dedica  a la realització de la sutura. Es col•loquen punts per sota de la pell, amb fils molt fins; per a que la qualitat de les cicatrius resultants sigui màxima.

Sentiré quelcom durant la cirurgia de Reducció de Mames?

La valoració pre anestèsica é fonamental. Serveix per a preparar-te adequadament per l’acte quirúrgic; amb el temps necessari per a poder normalitzar qualsevol paràmetre alterat i evitar qualsevol imprevist. El nivell actual de l’anestesia és de màxima seguretat.

L’anestesista estarà al teu costat durant i desprès de la cirurgia per que tot vagi bé. Estaràs dormida  somiant amb el resultat. No sentiràs dolor i et despertaràs sense sensació de nàusea ni dolor. Et quedaràs en observació les primeres 24 hores per a que et puguem cuidar millor, per a poder estar més pendents de tu.

Com és la Recuperació desprèsd’una intervenció de Meloplàstia de reducció?

Podràs realitzar una vida normal a les 24-48 hores desprès de la intervenció. Sentiràs una lleugera molèstia a nivell mamari i pectoral, que anirà a menys i durarà aproximadament entre 15 dies i 1 mes. Per això hauràs d’evitar els esforços físics sobre tot els primers 7-15 dies.

La sensibilitat de l’arèola i el mugró estarà alterada durant 6-8 mesos, però en casi tots els casos la recuperaràs.

Per a minimitzar totes aquestes molèsties, els primers dies et donarem antiinflamatoris, analgèsics i antibiòtics; per a que estiguis totalment preparada.

A nivell laboral, la re incorporació dependrà, com sempre, del teu estat d’ànim, del teu llindar de dolor... Habitualment i depenent del que el teu treball sigui físic o no, requerirà entre 15 i 20 dies. Si la tècnica d’elecció és de Lejour, el temps de recuperació és menor.

Es veuran les cicatrius desprès de la Reducció de Mames?

Com ja hem comentat abans, el període  de cicatrització dura més o menys un any.Fins llavors, has de seguir rigorosament les nostres indicacions per a poder obtenir unes cicatrius de la més alta qualitat. En ocasions, precisarem una lleugera correcció a partir dels sis mesos.

Si ets fumadora, és molt important deixar de fumar o reduir dràsticament el consum de tabac al menys 10-15 dies abans de la data de la cirurgia.  El tabac competeix amb l’oxigen dels teixits, el postoperatori podria ser tòrpid i el procés de cicatrització veure’s afectat amb resultats inestètics que requeririen correccions posteriors.

Quan veuré els resultats?

S’aprecien immediatament desprès de la cirurgia. No obstant, el pit estarà una mica inflamat el primer  mes-mes i mig.

Passats els sis-vuit mesos, els resultats seran estables.

Podré donar el pit si tinc fills?

Depenent de la tècnica utilitzada i la qualitat de glàndula eliminada, poden afectar-se els conductes galactòfors i, en conseqüència, la possibilitat de lactació. Aquesta situació ha de ser valorada prèviament.

Quines cures hauré de tenir amb els meus nous pits?

Si la pell que tens és poc elàstica, et recomanem l’ús habitual de sostén, per a que no sofreixi amb el pes dels pits.

Hauràs de realitzar-te les teves mamografies habituals de control segons la teva edat.  La cirurgia no incrementa el risc de patir qualsevol malaltia mamaria, incloent el càncer.

A partir del mes, podràs realitzar qualsevol activitat física o esportiva, pujar en avió... El mateix que feies abans.

Existeixen riscos en una intervenció de Reducció de Mames?

La cirurgia de Reducció de Mames és una opció mèdica segura sempre que sigui realitzada per un cirurgià plàstic qualificat. Com en qualsevol operació, sempre poden existir complicacions i riscos associats, no obstant són molt escassos.

Como ja t’hem comentat, la visita preanestèsica i la del cirurgià són vitals per la teva seguretat.

Quants controls posteriors faré desprès de la Reducció de Mames?

Una cop donada d’alta, aniràs a la consulta a les 48 hores per canviar l’embenatge  i realitzar la cura.

T’ anirem controlant de manera assídua el primer any, fins donar-te l’alta quirúrgica a l’any de la intervenció. Desprès et recomanarem controls cada 2 o 5 anys, depenent la teva edat.

0
0
0
s2sdefault