Blefaroplàstia o Cirurgia de les Parpelles

Per predisposició genètica a causa del sol i els agents externs, problemes de visió o simplement per envelliment, les nostres parpelles es despengen per excés de pell i apareixen bosses de greix en el canto intern de la parpella superior i els inferiors.

La Blefaroplàstia o Cirurgia de les parpelles ens permet solucionar aquestes alteracions, fent que perdem l’aspecte cansat i rejovenim la mirada.

La pell de la parpella és la pell més prima que hi ha en el rostre i la primera que mostra els efectes del pas del temps.

L’objectiu final de la Blefaroplàstia és corregir la caiguda de les parpelles superiors i les bosses de greix inferiors, evitar l’aspecte de cansament que produeixen aquestes alteracions.

Blefaroplàstia o Cirurgia de les Parpelles
Informació

Procediment

La primera visita d’una Blefaroplàstia és el primer contacte amb el teu cirurgià. És un acte molt important que et permetrà conèixer-lo i poder depositar la teva confiança en ell.

En l’exploració clínica de Blefaroplàstia, examinarà la zona ocular i valorarà l’excés de pell en les parpelles i la existència de greix.

Es descartaran malalties que afavoreixen aquestes alteracions (alteracions de tiroides, hipertensió arterial, diabetis, absència de llagrimeig...).

Desprès t’aconsellarà i explicarà quina és la tècnica més adequada pel teu cas, així com les expectatives i resultats que has d’esperar.

Las tècniquesutilitzades a laBlefaroplàstia són:
-    A la parpella superior, les incisions es situen en les línies de plec naturals, de manera que són inapreciables un cop cicatritzades.
-    En la parpella inferior, les incisions es realitzen per sota del naixement de les pestanyes.
-    A través d’aquestes incisions s’elimina l’excedent de pell i múscul i l’excés de teixit gras.
-    En pacients joves, que només presenten bosses de greix, las incisions es realitzen a través de la conjuntiva de la parpella inferior, respectant totalment la pell, sense cicatrius visibles (Blefaroplàstia transconjuntival).

Preguntes freqüents

Quan està indicada la cirurgia de Blefaroplàstia?

  • Despenjament de les parpelles superiores.
  • Bosses de greix en canto intern de les parpelles superiors.
  • Bosses dels ulls en parpelles inferiors.
  • Excés de pell
  • Associada a altres cirurgies amb el Lifting.

Quant dura la intervenció de Blefaroplàstia?

La intervenció dura entre 40 i 120 minuts, segons siguiBlefaroplàstia completa (parpelles superiors i inferiors) o Blefaroplàstia parcial (superiors o inferiors).

Sentiré algo durant la cirurgia de Blefaroplàstia?

La valoració pre-anestèsica es fonamental. Serveix per a preparar-te adequadament per l’acte quirúrgic; amb el temps necessari per a poder normalitzar qualsevol paràmetre alterat i evitar qualsevol complicació no prevista. El nivell actual de l’anestèsia és de màxima seguretat.

L’anestesia utilitzada habitualment en una Blefaroplàstia és de tipus general en nenes i local sola o acompanyada d’una lleugera sedació en adults.

Com és la Recuperació de Blefaroplàstia?

Podràs patir una lleugera molèstia en la zona operada, que cedirà amb els analgèsics habituals.

Hauràs de mantenirel cap elevat els primers dies, per a disminuir la inflamació i els hematomes.

Et posaràs amb assiduïtat un col•liri per a mantenir els ulls hidratats.

Els punts es retiren entre els 2 i  6 dies. La inflamació i els hematomes tardaran 15-20 dies en desaparèixer.

Podràs reincorporar-te a la vida laboral en 3-5 dies i hauràs de portar ulleres de sol durant un parell de setmanes.

Existeixen riscos en la Blefaroplàstia?

La Blefaroplàstia completa o parcial és una opciómèdica segura.

Els riscos en una Blefaroplàstia són molt escassos, el teu cirurgià t’informarà. Como t’hem comentat, la visita pre-anestèsica i la del cirurgià són vitals per a la teva seguretat.

La Blefaroplàstia és una cirurgia poc complicada. No obstant, poden existir algunes com: infecció, visió borrosa o doble durant els primers dies, ectropi... Són infreqüents.

Quants controls posteriors faré desprès de la Blefaroplàstia?

Fins passat un any de la cirurgia, no et donarem l’alta definitiva. Durant aquest temps i des de la cirurgia, realitzarem cures i controls periòdics per a que l’evolució i els resultats siguin els previstos.

0
0
0
s2sdefault