Encreuament Duodenal

L’Encreuament Duodenal o Derivació Biliopancreàtica amb Encreuament Duodenal és una tècnica mixta de cirurgia bariàtrica que combina dues operacions, una objectiu restrictiu i l’altre amb finalitat malabsortiva, de manera que les dues es sumen. Així es restringeixen tant la ingesta com la quantitat de calories i nutrients que el cos absorbeix.

La cirurgia es realitza mitjançant laparoscòpia, el que permet un port-operatori més curt i amb menys complicacions.

Encreuament Duodenal
Informació

Procediment

La intervenció d’Encreuament Duodenal consisteix, en primer lloc, en realitzar una Gastrectomia Vertical o MànigaGàstrica  per a seccionar una part de l’estómac per la seva curvatura major, deixant-lo amb forma de “tub”. En segon lloc, es realitza un Bypass Bilio-pancreàtic mitjançant el qual s’escurça la longitud de l’intestí i d’aquesta manera s’impedeix que s’assimili el greix dels aliments ingerits.

Gràcies a aquesta intervenció el pacient absorbeix únicament el 30% dels greixos i el 80% dels hidrats de carboni ingerits.

Preguntes Freqüents

Per a quí està indicat l’Encreuament Duodenal?

Aquesta tècnica està especialment indicada en persones que pateixen obesitat mòrbida, amb un IMCigual o superior a 40 i pacients que presenten una obesitat severa amb comorbiditats associades como diabetis, cardiopaties, osteoartritis, problemes respiratoris…

Quant dura la intervenció?

En funció de cada pacient, l’operació pot durar entre 1 i 3 hores.

Quant tardaré en recuperar-me?

El procés de recuperació varia depenent de cada pacient, però generalment, al tractar-se d’una intervenció per laparoscòpia el post operatori és més ràpid i el pacient sol reincorporar-se a la feina als 7-10 dies.

Quant pes perdré?

Amb l’Encreuament Duodenal l’expectativa d’aprimament és del 80-85% de l’excés de pes als 2 anys de la intervenció.

0
0
0
s2sdefault