Tub Gàstric

També denominada Sleeve, consisteix en la realització d’una cirurgia que redueix la capacitat de l’estómac. La SleeveGastrectomy consisteix en reduir l’estómac deixant-loentre un 10-15% de la mida original i amb forma tubular.

El Tub Gàstric es realitza mitjançant cirurgia laparoscòpica, el que redueix significativament els riscs d’una operació convencional. Aquest tractament està indicat per a pacients amb un Índex de Massa Corporal (IMC) d’entre 35-45 i com alternativa quirúrgica en cirurgies de risc (IMC > 55). A més, permet, si el caso ho requereix, procedir a realitzar en segon temps un Bypass Gàstric o una Derivació Biliopancreàtica.

Tub Gàstric

La pèrdua de pes esperada amb el Tub Gàstric està compresa entre el 60-70% de l’excés de pes acumular, en un període de 4 a 6 mesos; encara que la pèrdua continuarà fins a l’any de la intervenció.

Informació

Procediment

El Tub Gàstric consisteix en la reducció laparoscòpica de l’estómac, a la seva curvatura major, deixant-lo amb una capacitat d’entre 80 i 120 cc. (1.000 cc normal). La secció de l’estómac es realitza mitjançant l’ús de grapadores automàtiques, creant fileres de grapes a cada costat i es reforça amb sutura manual.

Preguntes Freqüents

Quant dura la intervenció del Tub Gàstric?

L’operació de tub gàstric dura aproximadament 2 hores. Com es realitza per via laparoscòpica comporta menor risc operatori i el procés de recuperació és més ràpid, pel que la estància a l’hospital sol ser de 2-3 dies.

Es perillosa l’operació del TubGàstric?

És una cirurgia de poc risc i al contrari que amb d’altres, no es realitza ningun encreuament entre els intestins i l’estómac conserva el seu sistema d’emplenat i buidat natural.

Quins són els seus resultats?

Els resultats obtinguts són similars als obtinguts mitjançant el Bypass Gàstric. La pèrdua de pes mitjana és del 60-70% de l’excés de pes corporal. Habitualment aquesta pèrdua de pes es produeix fonamentalment durant els primers 6-10 mesos.

Quant tarda la recuperació de la intervenció de TubGàstric?

Desprès de la intervenció les molèsties són poques i el post operatori es fa molt portable. No obstant, a Clínica Opción Médica la teva salut és la nostre prioritat, per això el post operatori inclou alguns dies d’internament.

La reincorporació del pacient a la seva vida laboral sol donar-se als 7 dies després de la intervenció.

Què inclou la intervenció de TubGàstric?

A més dels drets de quiròfan, l’ingrès i un preoperatori exhaustiu, et realitzarem els controls quirúrgics post operatoris durant 1 any (fins l’alta mèdica) i 2 anys de seguiment per part del nostre equip multidisciplinari.

Quina alimentació haure de seguir en un futur?

La mida de l’estómac és més petita, pel que el pacient sent una sensació de sacietat constant. Com amb el Sleeve la fisiologia de l’estómac es manté i no es produeixen síndromes de malabsorció intestinal, es poden ingerir tot tipus d’aliments amb moderació.

Així mateix, el pacient no precisa de suplements vitamínics i no pateix diarrees.

0
0
0
s2sdefault