Baló Ajustable

El Baló Ajustable és l’evolució dels balons intragàstrics tradicionals, ja que permet anar adaptant la seva mida mentre el pacient el porta implantat, i a més la seva duració pot ser de fins a un any.

Gràcies a les seves avantatges i les seves qualitats úniques, el BAS permet perdre més pes i afermar el canvi d’hàbits alimentaris i d’estil de vida.

Baló Ajustable
Informació

Procediment

El Baló Ajustable s’introdueix a l’estómac mitjançant una senzilla endoscòpia acompanyada d’una lleugera sedació; per a que el pacient no senti dolor ni molèsties.

Un cop col·locat a l’estómac el Baló Ajustable s’omple amb aproximadament 400ml de sèrum fisiològic, el suficient per a provocar gran sensació de sacietat i minimitzar les molèsties inicials del tractament. Amb el BAS a l’estómac, el pacient ja no té gana i així pot dur a terme un pla nutricional i de canvi d’hàbits amb eficàcia i seguretat.

El BAS és adaptable i permet modificar la seva mida en qualsevol fase del tractament per a millorar la seva eficàcia, garantir una major pèrdua de pes i minimitzar les possibilitats de rebuig. Depenent de les característiques particulars de cada pacient i sota prescripció mèdica, s’augmenta el volum del baló a mitat del tractament mitjançant una senzilla endoscòpia per a mantenir la sensació de sacietat.

La retirada del baló s’efectua també sense molèsties per endoscopia.

El Baló Ajustable és un procediment no quirúrgic, eficaç,  ràpid i segur, que no precisa d’ingrés hospitalari.

Preguntes Freqüents

En què es diferència el BAS dels antics balons?

El Baló Ajustable és l’únic que pot implantar-se a l’estómac fins a 12 mesos.

És Ajustable, el que significa que és possible modificar la mida i el volum del baló al llarg del tractament, adaptant-lo a les necessitats específiques de cada pacient.

Major pèrdua de pes. Amb el BAS, es pot modificar el volum i mida del baló a criteri del metge, per a mantenir durant tot el tractament la sensació de sacietat i assolir una pèrdua de pes constant durant els 12 mesos.

El Baló Ajustable presenta més tolerància i menys rebuig, ja que, si un pacient sent molèsties importants desprès de la seva col·locació i no s’adapta bé, és possible disminuir la mida i evitar així l’extracció prematura del dispositiu.

L’eficàcia del balóintragàstric ha quedat demostrada al llarg dels seus quasi 25 anys d’existència i, en l’actualitat, està considerat com el tractament no invasiu més eficaç i segur per a lluitar contra el sobrepès i l’obesitat. Ara, el Baló Ajustable dóna un pas més com a dispositiu intragàstric de nova generació.

És el Baló Ajustable un procediment quirúrgic?

No és un procedimient quirúrgic. Es tracta d’un tractament de caràcter estrictament mèdic; no és una cirurgia.

Es realitza a la sala d’endoscopia is’ajuda d’una lleugera sedació, per a evitar molèsties o dolors.

Quant temps es tarda en col·locar el BAS?

El procediment de col·locació és de només 15-20 minuts i en una hora pots anar-te’n al teu domicili. Prèviament l’equip mèdic, nutricional i psicològic t’haurà visitat i valorat per a vetllar per la idoneïtat del tractament i et realitzaran les anàlisis de sang i demés proves complementàries oportunes per a minimitzar qualsevol risc potencial.

Com actua el Baló Ajustable a l’estómac?

Redueix de manera dràstica la sensació de gana, gràcies al volum que ocupa a l’estómac (com si ja s’hagues menjat). El BAS és l’únic baló del món autoritzat per a romandre a l’estómac fins a 1 any, el doble de temps que els demés dispositius intragàsrtics.  Elimina el cercle viciós gana-sacietat-gana. Proporciona sensació de control des del primer moment. En cas d’intolerància (2% amb els altres balons) podem actuar sobre el seu volum, reduint-lo, revertint la situació en quasi tots els casos, podent continuar amb el tractament.

Quant quasi no existeixi sensació de sacietat, podem augmentar el seu volum proporcionant-la de nou i començant així un nou procés de pèrdua de pes.

Un cop a casa que he de fer, sentiré el Baló Ajustable dins?

Amb el nou Baló Ajustable les molèsties desprès de la col·locació pràcticament desapareixen, ja que conté menys líquid i l’estómac s’acostuma més fàcilment a ell. No obstant, és possible que durant les següents hores a la implantació tinguis somnolència a causa de la sedació.

Què notaré al dia següent de la col·locació del BAS?

Tindràs sensació de sacietat, com si estiguessis ple. Gràcies al disseny exclusiu del Baló Ajustable, pràcticament no sentiràsmolèsties, no obstantla nostraassistència  t’acompanyarà de manera permanent per la tevatranquil·litat. Podràs beure aigua a petits glops les primeres 24 hores desprès de la col·locació. Al dia següent ja podrem incorporar poc a poc sucs de fruita líquids.

Quan podré començar a menjar desprès de la col·locació del Baló Ajustable?

A partir del tercer dia, podem ingerir poc a poc una dieta líquida que mantindrem durant les primeres dues setmanes. A més, el Baló Ajustable ens proporciona una sensació permanent de sacietat que ens treu totalment les ganes de menjar.

Quant temps portaré el BAS dins de l’estómac?

El Baló Ajustable é l’únic que pots portar fins a 1 any a l’estómac per a beneficiar-te del seu efecte saciant i a més, podràs afermar millor els nous hàbits alimentaris i d’estil de vida.

Quan em retirin el Baló Ajustable acabarà el tractament?

Depenent de les seves necessitats personals, continuaràs amb la reeducació alimentaria per afermar la pèrdua de pes i realitzar un canvi d’hàbits alimentaris i d’estil de vida. El tractament complert durarà entre els 6 mesos i els 5 anys.

Quants quilos podré perdre amb el BAS?

Amb el BAS podem esperar un aprimament de fins el 100% de l’excés de pes al finalitzar el tractament.

A més, com la pèrdua de pes és major, permet finalitzar el tractament amb un Índex de Masa Corporal de normopès, el que permet afrontar amb més seguretat els 3 mesos crítics posteriors a la retirada del baló.

Qui em realitzarà el seguiment del tractament amb Baló Ajustable?

Durant el tractament amb el BAS estaràs acompanyat d’un equip multidisciplinari format per endocrins, nutricionistes, psicòlegs i digestòlegs.

És molt important adherir-se al programa des del seu inici. És a dir, acudi a totes les cites i controls, seguir i complir estrictament les indicacions mèdiques i nutricionals, assistir a les sessions de psicoteràpia de suport tant individuals com col·lectives, etc.

Puc recuperar pes després d’haver retirat el Baló Ajustable?

Evidentment el pes pot recuperar-se. Per evitar-ho es prolongarà el tractament fins a 3 anys per a que, amb l’ajuda de l’equip multidisciplinari de Clínica Opción Médica el pacient pugui afermar els nous hàbits dietètics i d’estil de vida.

 

0
0
0
s2sdefault