Baló Intragàstric

La tècnica del baló intragàstric (BIG) està especialment indicada pels pacients amb sobrepès o obesitat que ja han intentat perdre pes amb dietes i exercici sense obtenir els resultats desitjats. És un tractament endoscòpic que no precisa cirurgia.

Si pateixes sobrepès o obesitat i ja has intentat perdre pes amb dietes i exercici però has fracassat, aquest pot ser la teva solució.

Baló Intragàstric
Informació

Procediment

El tractament amb Baló Intragàstric consisteix en introduir temporalment a l’estómac un baló de silicona per via oral, mitjançant una senzilla endoscòpia acompanyada d’una lleugera sedació, per a que el pacient no senti dolor. El procés de col.locació només dura 10-15 minuts ino implica intervenció quirúrgica, pel que en una hora aproximadament, el pacient pot anar-se’n a casa.

Un cop col.locat a l’estómac, el baló s’omple amb sèrum fisiològic tenyit de blau, amb un volum suficient per a que provoqui gran sensació de sacietat. Com el Baló Intragàstric ocuparà part de l’estómac, el pacient ja no sent tanta gana i es sacia ràpidament menjant menor quantitat. Així, a més de perdre pes, pot duar a terme amb seguretat un canvi d’hàbits, per a que no torni a recuperar el pes quan extreguin el baló.

El BIG pot romandre fins a 6 mesos a l’estómac. Un cop finalitzat el tractament, la seva retirada s’efectua també per via oral i sense molèsties.

El BalónIntragàstric és un procediment no quirúrgic, eficaç, ràpid i segur, que no precisa d’ingrés hospitalari.

Preguntes Freqüents

Què notaré desprès de la col•locació del BIG?

Durant els dos primers dies pots sentir algunes molèsties com nàusees, vòmits... No et preocupis, és normal. L’estómac pressent un cos estrany i tarda uns dies en habituar-se a ell.

Els símptomes remetran amb la medicació que et prescrigui el teu metge i al poc temps podràs reincorporar-te a les teves activitats habituals.

Cóm actua el baló a l’estómac?

Redueix dràsticament la sensació de gana, gràcies al volum que ocupa a l’estómac. A més alenteix el buidat gàstric, mantenint més estables els nivells de glucosa en sang i reduint la sensació de gana a través d’aquest mecanisme. 

Elimina el cercle viciós gana-ansietat-gana i proporciona sensació de control des del primer moment.

Quant pes puc arribar a perdre?

Amb l’ajuda del Baló Intragàstric podràs perdre fins a 35Kg aconseguir el normopes. Els resultats obtinguts i el seu manteniment a llarg termini dependran, en gran mesura, del teu nivell d’adhesió al canvi d’hàbits alimentaris i d’estil de vida. 

El teu metge et donarà les claus i les pautes necessàries per a que puguis perdre tot el pes que et sobra i compleixis els teus objectius.

El Baló Intragàstric t’ajuda a prendre el control, a perdre el pes que et sobra i a més et permet adoptar unes pautes més saludables a la teva vida diària. No es tracta d’estar a dieta tota la vida, simplement és una qüestió d’equilibri combinant una alimentació sana i variada amb la pràctica regula d’exercici físic. 

Qui em realitzarà el seguiment?

Durant el tractament amb el BIG estaràs acompanyat d’un equip multidisciplinari format per endocrins, nutricionistes, digestòlegs i psicòlegs.  

És molt important adherir-se al programa des del seu inici. És a dir, acudi a totes les cites i controls, seguir i complir estrictament les indicacions mèdiques i nutricionals, assistir a les sessions de psicoteràpia de suport tant individuals com col•lectives, etc. 

Puc recuperar el pes desprès del BIG?

Evidentment el pes pot recuperar-se. Per a evitar-lo, prolongarem el tractament fins els 2 anys per a que, amb l’ajut de l’equip multidisciplinari de Clínica Opción Médica puguis assolir els nous hàbits dietètics i d’estil de vida.

0
0
0
s2sdefault