Mètode POSE

El Mètode POSE és un innovador tractament que representa l’opció quirúrgica menys invasiva i més segura per a tractar l’obesitat. La intervenció es realitza per via endoscòpica, sense incisions i consisteix en realitzar una sèrie de plecs en el fundus gàstric i a l’antro per a reduir la capacitat de l’estómac alhora que alentir el seu buidat.

Durant dècades els cirurgians han practicat diferents cirurgies abdominals per ajudar a les persones a perdre pes. Aquest tipus d’operacions són molt efectives, però comporten el risc associat d’una cirurgia oberta o via laparoscòpicaper això és només prescrites en casos d’obesitat extrema. El POSE com és un procediment sense incisions, ofereix importants avantatges en front a la resta de cirurgies:

Mètode POSE
  • Menys dolor
  • Disminució del risc d’infecció
  • Absència de cicatrius externes
  • Recuperació més ràpida
  • Estances hospitalàries més curtes o en règim ambulatori
Informació

Procediment

Les eines quirúrgiques d’última generació permeten als cirurgians reduir la capacitat de l’estómac per via oral, sense incisions. El procediment, que es realitza per via endoscòpica, consisteix en realitzar una sèrie de plecs a la zona del fundus gàstric i de l’antropilòric. Les plicatures realitzades al fundus tenen la missió de reduir i limitar l’extensió de la pròpia zona, alhora que actuar sobre la secreció de grelina, hormona encarregada de produir sensació de sacietat. Els plecs creats a l’antro modifiquen la seva forma i produeixen un alentiment del buidat gàstric ajudant també a prolongar l’efecte saciant.

Preguntes Freqüents

Quant dura la intervenció?

La seva duració sol ser de 50 minuts aproximadament, es realitza sota anestesia general i, como com es tracta d’una intervenció molt senzilla i considerada de baix risc, l’ingrés sol ser de tipus ambulatori.

Encara que serà sempre el cirurgià qui determini, depenent de cada cas, el temps d’hospitalització necessari.

Com és la recuperació desprès del POSE?

Com no hi ha incisions ni ferides externes, el procés de recuperació desprès de la reducció d’estómac sense incisions és molt ràpid i poc dolorós. Per exemple, es pot operar un divendres i tornar a la feina el dilluns, sense molèsties i sense que ningú es doni compte.

Els dies posteriors hauràs de seguir una dieta similar al règim habitual que es prescriu desprès d’una cirurgia de l’obesitat.

Quan està indicat el POSE?

El Mètode POSE està indicat per a pacient que pateixin des d’un sobrepèsgrau II a obesitats severes de tipus II-III.

Quins resultats s’han d’esperar?

L’experiència a EE.UU i Europa ens indica que els pacients comencen a perdre pes al dia següent de la intervenció. Al mes, la mitjana de pèrdua de pes és de 10kg i durant els 3 primers mesos, la pèrdua de pes setmanal és d’entre 600g i 1'5Kg.

Per assolir millors resultats és important acompanyar la ciryrgia de reducció d’estómac sense incisions d’un programa de reeducació d’hàbits alimentaris i d’estil de vida. El nostre equip multidisciplinari format per endocrins, nutricionistes, psicòlegs i digestòlegs t’ajudarà a perdre tot el pes que necessites i et donarà les eines per a que no tornis a recuperar-lo.

 

0
0
0
s2sdefault