Reparació Post-bariàtrica

La Reparació Post Bariàtrica és l’opció quirúrgica menys invasiva per a tractar als pacients intervinguts de Bypass Gàstric que tornen a recuperar pes. La connexió entre la bossa i l’intestí prim (el pouch o estoma) pot dilatar-se durant els anys posteriors a la cirurgia, el que redueix l’efecte sobre la sacietat i el pacient torna a sentir gana. La Reparació Post Bariàtrica té com a objectiu reduir el volum i el diàmetre de l’estoma per a recuperar la sacietat postprandial.

Reparació Post-bariàtrica

Procediment

El tractament es realitza mitjançant una senzilla tècnica endoscòpica, és a dir, per via oral. Amb el sistema guia de transport endoscòpic es realitzen unes sutures i plecs a la bossa, per a reduir la seva mida i diàmetre. L’objectiu és limitar la seva capacitat per a que el pacient senti sacietat ingerint menys quantitat d’aliments.

Encara que les sutures estan preparades per a romandre durant tota la vida a l’estómac, és un procediment reversible. És a dir, si s’estima necessari, és possible desfer els plecs i tornar l’estoma al seu estat original.

Preguntes Freqüents

Quant dura la intervenció?

La seva duració sol ser de 50 minuts, es realitza sota anestesia general i, com es tracta d’una intervenció de poc risc, l’ingrés sol ser de tipus ambulatori.

Encara que serà sempre el cirurgià qui determini, depenent de cada cas, el temps d’hospitalització necessari.

Com és la recuperació desprès de la  Reparació Post Bariàtrica?

Com no hi ha incisions ni ferides externes, el procés de recuperació desprès de la reducció d’estómac sense incisions és molt ràpid i poc dolorós. Per exemple, es pot operar un divendres i tornar a la feina el dilluns, sense molèsties i sense que ningú es doni compte.

Els dies posteriors hauràs de seguir una dieta similar al règim habitual que es prescriu desprès d’una cirurgia de l’obesitat.

Quines avantatges té la Reparació Post Bariàtrica en front d’altres cirurgiesde Revisió de Bypass Gàstric?

És l’únic procediment útil per a revisar un Bypass Gàstric. Com es realitza per via endoscòpica sense necessitat d’incisions, ofereix importants avantatges:

  • Menys dolor
  • Disminució del risc d’infecció
  • Absència de cicatrius externes
  • Recuperació més ràpida
  • Estàncies hospitalàries més curtes o en règim ambulatori

A qui va dirigida la Reparació Post Bariàtrica?

És un procediment indicat per aquelles persones que, desprès de sotmetre’s a un  Bypass Gàstric, han recuperat pes. L’estoma o pouch (la connexió entre l’intestí prim i la bossa) pot dilatar-se amb els anys i deixar de produir sensació de sacietat, pel que el pacient torna a ingerir sense problemes grans quantitats de menjar.

Per a determinar si la Reparació Post Bariàtrica està indicada per a tu, els especialistes de Clínica Opción Médica et faran un examen mèdic complert, incloent consulta nutricional i dietètica i, finalment, verificaran amb una endoscòpia la possible dilatació de l’estoma.

Quins resultats s’han d’esperar?

Desprès de la cirurgia els pacients recuperen la sensació de sacietat perduda i continuen amb la pèrdua de pes.

0
0
0
s2sdefault