¡SOL·LICITA INFORMACIÓ!


Truca'ns

WhatsApp

Contacte

Baló Ajustable

El Baló Ajustable (BAS) és un Tractament ràpid, segur i eficaç especialment indicat per lluitar contra la Obesitat. És un Procediment Endoscòpic que permet al pacient perdre fins al 100% del seu excés de pes.

TOT INCLÒS

 • 1a consulta gratuïta sense compromís
 • Estudi antropomètric
 • Proves preoperatòries
 • Col·locació + retirada endoscòpica
 • Anestèsia i recovery
 • Controls postoperatoris fins l’alta
 • Seguiment multidisciplinari de 3 anys fet per Metges especialistes (Endocrins, Endoscopistes, Metges Interns, Psiquiatres i Metges Esportius) Psicòlegs, Nutricionistes i Entrenadors Personals
 • Cursos de creixement personal
 • Tallers nutricionals i shocookings
 • Sessions amb entrenador personal
 • Altres activitats educoformatives

Detalls

Què és el Baló ajustable?


El Baló ajustable (BAS) és l’evolució del Baló Intragàstric tradicional, un Tractament indicat per perdre pes i combatre la Obesitat. En aquest cas, el Baló de silicona que s’introdueix a l’estómac per via oral, sense cirurgia, compta amb un disseny especial per aconseguir augmentar i disminuir la seva pròpia mida, si es necessari, i així perpetuar la sensació de sacietat.

El procés de col·locació, realitzat amb una petita sedació perquè el pacient no senti cap dolor, té una duració de 15 minuts i el pacient ,en una hora aproximadament, pot marxar a casa.

Una vegada col·locat a l’estómac, el Baló s’omple amb sèrum fisiològic, tenyit de blau, per aconseguir provocar una gran sensació de sacietat, inhibir la gana i permetre al pacient menjar porcions més petites per tal de seguir una pauta dietètica baixa en calories.

El BAS pot romandre a l’estómac fins a un any, per tant, el pacient  pot gaudir del doble de temps per afermar els nous hàbits alimentaris i d’estil de vida.

El principal avantatge del BAS és que és adaptable i pot modificar la seva mida en qualsevol fase del Tractament per millorar la seva eficàcia, garantir una major pèrdua de pes i minimitzar les possibilitats de rebuig. Depenent de les característiques de cada pacient i sota prescripció mèdica,  es pot augmentar el volum del Baló ,durant el Tractament, a través d’una senzilla endoscòpia per mantenir la sensació de sacietat. 

Per assegurar els resultats i evitar tornar a recuperar els quilos perduts, el pacient ha d’aconseguir adquirir nous hàbits alimentaris i d’estil de vida i afermar-los. El reconegut Equip Multidisciplinari de Clínica Opción Médica t’acompanyarà durant tres anys per aconseguir-ho seguint un exclusiu programa de reeducació nutricional on realitzaràs diferents visites i activitats.

És un Procediment no quirúrgic, adaptable, eficaç,  ràpid i segur, que no precisa d’ingrés hospitalari.

A qui va dirigit el Baló Ajustable?


El Baló Ajustable està indicat a persones amb un Índex de Massa Corporal d’entre 30 a 40 (Obesitat Tipus I y tipus II). És una excel·lent Tècnica para perdre pes però sempre ha de ser el Metge Especialista el que determini el millor Tractament per a cada pacient després d’un senzill estudi personal.

Preguntes freqüents

1 En que es diferència el BAS dels antics balons?
- El Baló ajustable és l’únic que pot romandre a l’estómac fins a 12 mesos.
- És Ajustable, pot modificar-se la mida i el volum adaptant-lo a les necessitats específiques de cada pacient.
- Major pèrdua de pes. Amb el BAS, es pot modificar el volum i la mida del baló a criteri del metge, per mantenir durant tot el tractament la sensació de sacietat i aconseguir una pèrdua de pes constant durant 12 mesos.
- El Baló ajustable presenta més tolerància i menys rebutjos, ja que si un pacient sentís molèsties després de la seva col·locació i no s’adaptés bé, és possible reduir la mida i evitar així l’extracció prematura del dispositiu.
- L’eficàcia del Baló Intragàstric ja quedat demostrada al llarg dels seus 25 anys d’existència i, a l’actualitat, està considerat com un dels Tractaments no invasius més efectius i segurs per lluitar contra el Sobrepès i la Obesitat. El Baló Ajustable és un pas més com a dispositiu intragàstric d’última generació.
1 És un Procediment quirúrgic?
No és un Procediment quirúrgic. Es tracta d’un Tractament de caràcter mèdic, sense ser una Cirurgia. Es realitza a la sala d’endoscòpia i s’acompanya d’una lleugera sedació, per evitar molèsties o dolors.
1 Quant temps es triga en col·locar el BAS?
El Procediment de col·locació és de 15-20 minuts, després d’una hora aproximadament el pacient podrà tornar a casa.
1 Com actua a l’estómac?
- Redueix de manera dràstica la sensació de gana, gràcies al volum que ocupa a l’estómac.
- El Bas és l’únic Baló del món autoritzat per romandre a l’estómac fins a 1 any, el doble de temps que els altres dispositius intragàstrics.
- Elimina el cercle viciós de gana-ansietat-gana.
Proporciona sensació de control des de el primer moment
- En cas d’intolerància (2% en els altres balons) podem actuar sobre el seu volum, reduint-lo, revertint la situació en quasi tots els casos i podent continuar el Tractament.
- Quan quasi desapareix la sensació de sacietat, podem augmentar el seu volum començant així un nou procés de Pèrdua de Pes.
1 Una vegada a casa, que haig de fer? Què sentiré amb el Baló Ajustable a dins?
Amb el nou Baló Ajustable les molèsties després de la col·locació són mínimes ja que conté menys líquid i l’estómac s’acostuma més fàcilment a ell. Tot i així, és possible que durant les hores següents a la implantació, tinguis somnolència a causa de la sedació.
1 Què notaré al dia següent de la col·locació del BAS?
Tindràs la sensació de sacietat, com si estiguessis ple. Gràcies al seu disseny exclusiu, pràcticament no sentiràs molèsties.

No obstant això, el nostre equip t’acompanyarà de manera permanent per la teva tranquil·litat. Podràs veure aigua en petits glops les primeres 24 hores, després de la col·locació.

Al dia següent, ja podrem incorporar poc a poc sucs de fruita líquids.
1 Quan podré començar a menjar?
A partir del tercer dia, podem ingerir a poc a poc una dieta liquida que mantindrem durant les dues primeres setmanes. A més a més, el BAS ens proporciona una sensació permanent de sacietat que ens treu totalment les ganes de menjar.
1 Quan temps el portaré dins l’estómac?
El Baló Ajustable és l’únic que pots portar fins a un any a l’estómac per beneficiar-te del seu efecte saciant i refermar millor els nous hàbits alimentaris i d’estil de vida.
1 Una vegada em retirin el Baló Ajustable acabarà el Tractament?
No. Continuaràs amb la reeducació alimentària per reafirmar la pèrdua de pes i realitzar un canvi d'hàbits alimentaris i d'estil de vida. El Tractament complet té una durada de 3 anys.
1 Quants quilos podré perdre?

Amb el BAS podem esperar un aprimament de fins al 100% de l'excés de pes en finalitzar el Tractament.


A més, com la pèrdua de pes és major, permet finalitzar el Tractament amb un Índex de Massa Corporal de normopes, fet que deixa afrontar amb més seguretat els 3 mesos crítics posteriors a la retirada del baló.
1 Qui em realitzarà el seguiment del Tractament?
Durant el Tractament estaràs acompanyat d'un Equip Multidisciplinari format per metges, endocrins, nutricionistes, digestòlegs i psicòlegs.


És molt important adherir-se al programa i acudir a totes les cites i controls, seguir i complir estrictament les indicacions mèdiques i nutricionals, assistir a les sessions de psicoteràpia de suport, tant individuals com col·lectives, etc.
1 Puc recuperar el pes perdut?
El pes pot recuperar-se. Per a evitar-ho, el Tractament té una durada de 3 anys, així el pacient podrà afermar els nous hàbits dietètics i d'estil de vida amb l'ajuda del reconegut Equip Multidisciplinari de Clínica Opció Mèdica.
Open chat
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?